Ekm

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı 19/10/2022 tarihinde okulumuzda yapıldı. Davetimize teşrif edip toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SONGÜR 19/10/2022 tarihinde okulumuzu ziyaret ederek okulumuzdaki öğretmenlerimiz ile görüştü. 12. Sınıf öğrencilerimiz ile sohbet etti. Ziyaretlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SONGÜR'e teşekkürlerimizi sunarız.

Ekm

12/10/2022 tarihinde Aksaray Valiliğimiz ve Aksaray Belediyemiz tarafından düzenlenen  4. Kitap fuarına katıldık.

Ekm

"Yaratan Rabbinin adıyla oku" ayetimizden yola çıkarak ve  insanlara kitap okumalarının gerektiği mesajını vererek 06/10/2022 tarihinde 2.Ders saatinde kitap okuma etkıinliğimizi yaptık.

Ekm

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün amacı, hayvanlara karşı sevgi duyguları aşılamak, onları korumak haklarına saygı duyulmasını sağlamak ve Her günümüzü birlikte geçirdiğimiz hayvanları görünür kılmaktır. Bu gün yapılan tüm etkinlikler, algılarımızı hayvan haklarına çekmeyi amaçlar.

Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız varlıklardır. Doğanın dengesinin korunmasında, besin zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunmaktadır.

Yaşayan tüm canlılar gibi onlar da, doğanın, eşit haklı bireyidir. Bu nedenle tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır ve hiçbirine zalimce davranılamaz.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün minik dostlarımızın yaşama haklarının korunmasına, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını diliyoruz.

Ekm

Aksaray Valiliğimizin himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 'Aksaray Okuyor' projesi kapsamında; okulumuz 29/09/2022 tarihinde 2. Ders saatinin  kitap okuma etkinliği yaptı.

Eyl

Gülağaç Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Osman İNANÇ ve çalışan personel ekibi okulumuzu ziyaret etti. Okulumuz idarecileri ile tanışıp yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Personel ekip tüm sınıflarımızı gezerek öğrenciler ile sohbet ettiler. Ziyaretlerinden dolayı Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Osman İNANÇ ile personellere teşekkür ederiz.

Ekm

Mevlüt Hocam 1958 doğumlu... 64 yaşında. 480 küsür puanla okulumuza atanıp gelince Ankara'dan , Allah Allah dedik, bu puanla neden Başkent'ten Saratlı'ya?... Öyle bir enerji, heyecan, mutlulukla geldi ki hocamız, emekli olmaya geldim Sayın Müdürüm, dedi önce ışıl ışıl parlatarak gözlerini. Ve yanında, kasaba okuluna gidiyorum ben, hadi bakalım gönlünüzden ne koparsa artık diyerek eşinden, dostundan aldığı torbalarca spor malzemesi ve okul gereci ile Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mevlüt Hocamız. Hocam, ben önce haritayı önüme koydum, sonra da internetteki okul sosyal medya hesaplarını inceledim. Sizin okulunuzun (Saratlı ÇPAL) instagram adresini görünce, işte aradığım okul deyip anında yaptım tercihimi. Meslek hayatına Aksaray'da başlamış ve Aksaray'da tamama erdirmek istiyordu.

"Bana kasabadan ev bulun lütfen Sayın Müdürüm, bu iş 6 gün çalışmadan olmaz!" dedi. Emir tellaki ettik. Hocamı, derhal Hasan Dağı manzaralı, huzur dolu, eşyalı, bahçeli bir gurbetçi evine yerleştirdik.  1 günde okulun tüm dış cephesini boyayıp ertesi gün de yine bir günde elleriyle Atatürk resimleri çizip, sözleri ile duvarları süsledi. Viran haldeki yaklaşık 40 yıllık lojmanı alıp modern bir spor odasına dönüştürdü. Beden Eğitimi Öğretmeninin branşı olmaz deyip malzeme listesindeki trambolinler, kasalar, minderler, her türlü top, fileler, halk oyunu kıyafetleri ve daha pek çok malzemeden; cirit gibi ata sporlarımız yanında modern sportif aktivitelerden bahsetti. Bu malzemelerin bir çoğunu da zaten heybesinde getirmişti. Dilerim kalan eksikleri de biz bir şekilde tamamlar, emekli olurken seni çok mutlu görürüz Mevlüt Hocam. Heyecanınız daim, başarılarınız bol olsun. İyi ki geldiniz güzel şehrimiz, esenlikler ve huzur dolu bir yeni eğitim-öğretim yılı diliyoruz.