AKSARAY / GÜLAĞAÇ - Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi

Nis

"Oruç sabrın, sabır da imanın yarısıdır..."

Bereketin, kurtuluşun ve kardeşliğin en somut hali Ramazan ayı hoşgeldin. Bu mübarek günlerde, yaşadığımız tüm sıkıntıların son bulmasını Yüce Allah'tan diliyoruz.

#onbirayınsultanı

Nis

Tüm sınıflarda hepimiz aynı anda kitaplar okuduk, kitapları kendimize arkadaş edinerek, başka dünyalarda dolu dolu bir saat geçirdik.

Nis

Baharın gelişinin müjdecisi, bolluğun, bereketin ve doğanın yeniden uyanışın ilk günü olan Nevruz Bayramı Kutlu Olsun.

"Çanakkale içinde aynalı çarşı

Ana ben gidiyom düşmana karşı

Çanakkale içinde bir uzun selvi

Kimimiz nişanlı kimimiz evli."

"Bir Destandır Çanakkale"

Arkadaş!

Yurduma alçaklara uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Mrt

Sağlıklı beslenme konusunda gökkuşağı beslenmenin önemini Biyoloji Öğretmenimiz Betül Banu SAVAŞ sınıflarda anlattı.  Gökkuşağı beslenme ile ilgili öğrencilerimiz pano hazırladı.  Yine Öğrencilerimiz konu ile ilgili slogan üretti. Üretilen sloganlar panolarda sergilendi. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde de hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dileriz.

#Geçmiş Olsun Türkiye'm.

#85MilyonTekYürek

Şbt

Valiliğimizin himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Koordinatörlüğünde yürütülen # Aksaray Okuyor kapsamında 2 Şubat Perşembe Günü  saat 9.20'de öğrencilerimiz kitaplarını okuyarak geleceğimiz için aydınlık yarınlara yürüyorlar.

Şbt

Valiliğimizle Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "SİYAHLI KADIN" oyununu okulumuz ğrencileri ile birlikte izledik.

Teşekkürler Sayın Valim.

Teşekkürler Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm,

Teşekkürler Saratlı Belediyesi

Şbt

12 Velimize "Veli Teşekkür Belgesi" verdik.

Her zaman yanımızda olduğunuz için tüm fedakar velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 1.yarıyılı 20 Ocak itibari ile karneler alınarak sona erdi.

Ülkemizi yarınlara taşıyacak olan sevgili öğrencilerimize,  onları hayata hazırlayan saygıdeğer öğretmenlerimize ve eğitime sağladıkları katkıdan dolayı kıymetli velilerimize, personellerimize teşekkür ediyor; sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmenizi diliyoruz.

Şbt

"Kasaba Kimliğini Tanıma" etkinliği kapsamında Sınıf Rehber Öğretmenimiz Zeynep TOPAÇ Rehberlik dersinde 9.sınıf öğrencilerimizi yeraltı şehrine götürmüştür. Dersi boş olan TDE Öğretmenimiz Gizem MUTLU da etkinliğe katılmıştır. Kimya Öğretmenimiz Zeynep TOPAÇ'a ve TDE Öğretmenimiz Gizem MUTLU'ya teşekkür ederiz.

Şbt

İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim tarafından düzenlenen TYT deneme sınavları 12.Sınıf öğrencilerimize yapıldı.

Deneme sınavları ile hiç bilmediğiniz bilgileri tam olarak öğrenir yanlış bildiğiniz bilgilerin doğrularını öğrenir; stres, heyecanlarınızı yenerek gerçek sınavda çok iyi sonuçlar alırsınız inşallah kıymetli öğrencilerimiz.

# Saratlı ÇPAL Okuyor

Ock

Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında okulumuzda C Vitamini Festivali yaptık. Hazır içecekler yerine meyvenin kendisi yada taze sıkılmış meyve suyunu tüketmenin gerekli olduğu üzerinde duruldu. Soğuk kış günlerinde C vitaminin önemi vurgulandı. Oyun oynanıldı. Kazanan takıma C vitamini (meyve, meyve suyu) hediye edildi. Tüm öğrencilerimize meyve, taze sıkılmış meyve suyu ikram edildi. Başta Biyoloji Öğretmenimiz Betül Banu SAVAŞ ve Fizik Öğretmenimiz Tayfur TAVŞANOĞLU olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Katkılarından dolayı Saratlı Belediyemize teşekkürlerimizi sunarız.