T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / GÜLAĞAÇ - Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi

SARATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ TARİHÇESİ

SARATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ TARİHÇESİ

 

SARATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ TARİHÇESİ

TARİHÇE

Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kapadokya'nın altın kapısındaki saklı kent Aksaray ilinin Gülağaç ilçesine bağlı Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, sizi bir okuldan ziyade  bir eğitim yuvası, bir bilim merkezi, bir yaşam alanı olarak karşılar..
Yaklaşık 5.000 m2 lik bahçesiyle çevre düzenlemesini tamamlamış, eğitim ortamına şahitlik eden koca çınarların yanında büyümektedir. Okul yaşındaki taze filizler... bununla yapılabileceği bir eğitim yuvası olarak karşılar sizi.birlikte her türlü sanat ve spor etkinliklerinin

Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi sadece kasabanın değil, bulunduğu eğitim bölgesinin de merkezi durumundadır. Çünkü Saratlı kasabasıyla birlikte Çatalsu, Pınarbaşı, Cağlayan, Süleyman Höyüğü, Deli Hebil (Cumhuriyet),  Akmezar Köylerinden de öğrenciler okulumuza gelmektedir.  


OKULUN TARİHÇESİ 
Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, 2001 yılı eylül ayında eğitim öğretime açılmıştır.

OKULUN FİZİKİ DURUMU
Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, oldukça geniş bir bahçe içinde iki katlı bir binadan oluşmaktadır.  Halen kullanılmakta olan bina bünyesinde; 7 derslik, 1 Bilgi teknoloji sınıfı (Bilgisayar laboratuarı),   1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcı Odası ve Öğretmenler Odası bulunmaktadır.
Ayrıca Kütüphane, Malzeme Odası olarak kullanılan bağımsız bölümler vardır.

EĞİTİM – ÖĞRETİM DURUMU
Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesinde normal öğretim yapılmaktadır. Okulda toplam 61 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

OKULUN YÖNETİMİ
Okul müdürü Gültekin Han ATA'dır.  Ayrıca yardımcı hizmet personeli olarak 1 kişi çalışmaktadır.  

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARI DURUMU 
Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesinin kurulduğu günden bu yana geriye dönük son 5 yıl ( 2001- 2006) öğrenci başarıları açısından incelendiğinde, akademik benlik ölçeği gereğince yapılan rehberlik ve yönlendirme çalışmaları sonucunda; 
Fen Edebiyat Fakültelerinde, 1
Eğitim Fakültelerinde, 1
Hemşirelik Yüksek Okullarında, 1
Meslek Yüksek Okullarında,
Öğrencimiz olmak üzere toplam okumaktadır.  
Yine, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan  "öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda hayata ve üst eğitim kurumlarına hazırlamak" amacı doğrultusunda,  öğrencilerimizin ilgi ve mesleki yeteneklerine göre rehberlik yapılmaktadır.

 


OKULDAKİ SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, eğitim – öğretimdeki başarılarıyla olduğu kadar sosyal ve kültürel etkinlikleriyle gerek Gülağaç'ta gerekse Aksaray'da adından söz ettirmektedir. Okulumuzun hem ilçede hem de il bazında dereceleri ve birincilikleri vardır. 
Okul öğretmenlerinin öğretici kimliğinin yanında eğitmen yönünü de kullanması ve sanat ve spor etkinliklerini öğretimle birleştirmesi, öğrencilerin fiziksel gelişimleri yanında zihinsel gelişimlerine de olanak sağlamıştır.   
"Her öğrenci aynı şeyi yapamayabilir; ancak her öğrencinin yapabildiği mutlaka ayrı bir şey vardır." İlkesiyle hareket eden sınıf ve rehber öğretmenleri bu sayede öğrenciyi keşfetme fırsatı bulmaktadır. 
Bununla birlikte, her yıl mayıs ayında spor etkinlikleri ve turnuvalar, düzenlenmektedir.  
Bu yıl 6. düzenlenecek olan "Mezuniyet Gecesi"   artık okulumuzda geleneksel hale gelmiştir.  Sene sonundaki bu etkinlik öğrencilerimiz arasında vazgeçilmez olmuştur. Gülağaç İlçe Mülki amirleri başta olmak üzere çevre kasaba ve köylerden misafirler bu şölene büyük ilgi göstermektedir.
VE SON SÖZ...
Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, kendisine başkalarını değil kendisini rakip olarak benimsemiştir. Bu kapsamda sürekli kendi başarılarına yenilerini ekleme gayretindedir

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2017 - Güncelleme: 05.12.2020 22:41 - Görüntülenme: 1428
  Beğen | 0  kişi beğendi