SEBZEMİ KENDİM YETİŞTİRİYORUM, SAĞLIKLI BESLENİYORUM

Yeşil Sebzeler, yeşil yapraklı sebzeler doğanın bize sunduğu mucizevi besinlerdir. Onları her yaşta ve her zaman tüketmeliyiz. Yeşil yapraklı sebzeler şifa kaynağıdır. Bu yeşil yapraklı sebzeler bizleri her türlü hastalıklardan korur ve bizi güçlü tutar. Vücudumuzu dışarıdan gelen kötü etkilerden korur, dayanıklılığını arttırır. Kansızlık ve gelişim bozukluğunu gidermekte, ayrıca soğuk algınlığına karşı da vücudu korumaktadır. Uzman doktorlarımız sonbahar ve kış aylarını iyi ve sağlıklı geçirmek için bol miktar da yeşil sebze tüketmenin öneminden bahsetmektedirler. Yeşil yapraklı sebzeler magnezyum, fosfor, A,C,E,K, çinko, potasyum ve kalsiyum vitaminleri içermektedir.Ayrıca bu harika sebzelerde bolca lif içermektedirler.

Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında "Sebzemi Kendim Yetiştiriyorum, Sağlıklı Besleniyorum" etkinliği için okul bahçesine sebze ekimi yapıldı. Biyoloji Öğretmeni Betül Banu SAVAŞ ve öğrenciler yetiştirilen sebzeleri topladı.

26-11-2022 26-11-2022 26-11-2022
26-11-2022